Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a susținut a declarat astăzi că elevii care merg fizic la școală vor fi testați de două ori pe săptămână, potrivit edupedu.ro.

Pentru aceste acțiuni se vor utiliza aproximativ 70 de milioane de teste pentru depistarea infecției cu Coronavirus până la finalul acestui semestru!

Cîmpeanu:
 „În primul rând, atât primul-ministru, cât și ministrul Sănătății au solicitat Agenției Naționale pentru Medicamente ca în cursul zilei de astăzi să elaboreze cerințele de reglementare și cerințele minime de performanță pentru a le transmite Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

De asemenea, Ministerul Educației lucrează tot în cursul zilei de astăzi pentru a estima numărul necesar de teste non-invazive, pe bază de salivă, care să fie administrate, conform ordinului comun Educație-Sănătate, preșcolarilor, elevilor, personalului didactic, auxiliar și nedidactic din școli și grădinițe.

De asemenea, atât ordinul comun prevede intensificarea acțiunilor de control în școli în vederea verificării condițiilor de siguranță sanitară.”

La Meli Melo, exclusiv online PRIMEȘTI ACUM 50% discount, vezi produsele!

„În condițiile în care rata de infectare crește foarte mult, Departamentul pentru Situații de Urgență poate dispune carantinarea acelei localități prin ordinele de carantinare se precizează și activitățile esențiale care se pot desfășura precum și activitățile care nu se mai pot desfășura în cazul carantinării, știut fiind faptul că declararea carantinei depinde nu numai de rata de incidență din localitate, ci și de mulți alți factori”.

În toată această perioadă se fac teste în școli. Ministerul Sănătății a suplimentat la finalul săptămânii trecute cu 280.000 numărul de teste antigen aflate la dispoziția școlilor, doar suplimentarea, se adaugă celor minimum 5.000 de teste existente în fiecare județ.

Aceste teste sunt în continuare la dispoziția școlilor, aceste teste vor putea fi utilizate nu numai în cazul apariției unor persoane cu simptome, vorbim de elevi și profesori, ci vor putea fi utilizate, tocmai am transmis o instrucțiune către toate inspectoratele școlare, și pentru testarea acelor elevi care vor să revină în cea de-a opta zi la școală pe baza prezentării unui test negativ (antigen rapid sau PCR). Acolo unde există cabinete școlare există și teste, acolo unde nu există cabinete școlare medicale, am solicitat să se adreseze direcțiilor de sănătate publică”

„Această posibilitate de revenire în a 8-a zi la școală, cu condiția prezentării unui test PCR sau antigen negativ, a existat din data de 13 septembrie. Vreme de trei săptămâni, în toată România, nu am înregistrat nicio situație în care să se solicite efectuarea acestor teste, nici măcar una.”

Programează-te ACUM la o CONSULTAȚIE GRATUITĂ la cel mai mare showroom de optică văzut vreodată nu doar în România, ci în toată Europa Centrală și de Est. Amplasat central, în inima Bucureștiului, noul showroom Lensa surprinde cu întindere de 1.000 m2 şi peste 10.000 produse disponibile. Vino la control, în siguranță, cu toate măsurile epidemiologice respectate!

Miercuri vom prezenta situația actualizată a numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor și a cadrelor didactice, iar astăzi încercăm să centralizăm rezultatele formularelor privind e intenția de vaccinare în rândul elevilor… semnalele, din păcate, nu sunt dintre cele mai bune, dar să așteptăm finalul zilei și vom face public rezultatul”

„Este nevoie de acordul părinților pentru testarea elevilor minori”.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro