Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a anunțat că măștile textile vor fi interzise în școli și universități.

Elevii și cadrele didactice vor fi obligați să poate doar măști de un anumit tip, de uz medical. Astfel măștile din bumbac sau alte materiale vor fi interzise.

Ministrul Sănătății a declarat că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, dar doar cu respectarea normelor de protecție până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

În situația în care incidența infectărilor depășește 6 la mie, există două posibile scenarii.  Primul este trecerea în învățământ online integral, iar al doilea este sistemul hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

”Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.

De asemenea, elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și studenții trebuie să folosească măști de uz medical. Nu se va mai mai permite utilizarea măștilor textile.

”Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a declarat Mihăilă.

colectii.libertatea.ro%20

"Este suficient un contact de 2-3 minute fără mască pentru infectare", a atras atenția Raed Arafat, cu referire la tulpina indiană Delta, dominantă în valul 4 al pandemiei.
 
"Dacă nu ești vaccinat și trebuie să intri undeva, într-un spațiu închis, probabil că ți se va cere test. Abordarea noastră nu este de a diferenția în sensul de a discrimina, ci de a proteja", a precizat Raed Arafat.ferratumbank.ro%20

 

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro