UPDATE: Școlile din ,,topul" oferit de Ministerul Educației au reacționat în lanț (vedeți Update-uri mai jos) trimițând puncte de vedere către edupedu.ro care contrazic datele oficiale, afirmând că acestea sunt eronate și nu reflectă realitatea!

Ministerul Educației a dat publicității date care arată gravitatea situației din Educație. În România, au voie să profeseze și cadre didactice necalificate. Astfel, potrivit Ministerului Educației, avem peste 18.000 de profesori nepregătiți pentru materiile pe care le predau, care au profesat în anul școlar 2019-2020!

Ministerul Educației a făcut public și un Top al primelor 10 școli cu cei mai mulți profesori fără pregătire. Acestea sunt în județele:


Giurgiu,
Brăila,
Iași,
Alba,
Suceava,
Gorj, Tulcea,
Hunedoara
și Arad.

litera.ro%20

Profesorii fără pregătire/calificare sunt cadrele didactice, educatorii și învățătorii care nu au studii corespunzătoare postului pe care-l ocupă. Conform Ministerului Educației aceștia pot fi în următoarele situații:


A - Cu studii superioare în alt domeniu decât cel al postului.
B - Studenți, în curs de calificare.
C - Cu studii medii.

În statistica oficială a Ministerului Educației apare că 67% dintre cadrele didactice de la Școala Gimnazială “Academician Marin Voiculescu” din județul Giurgiu au fost „fără pregătire” în anul școlar 2019-2020.

UPDATE – Conducerea școlii gimnaziale “Academician Marin Voiculescu” din județul Giurgiu a contactat Edupedu.ro și susține că datele oficiale sunt greșite: „În Școala “Academician Marin Voiculescu” nu au funcționat și nu funcționează 216 profesorii, nici măcar 145 cât spuneți că sunt necalificați. Va aduc la cunoștință în felul acesta că în ultimii ani nu au existat profesori necalificați în această școală, puținii suplinitori pe care i-am avut, au fost calificați”, ne-a scris directoarea școlii, Mihaela Lăbău Stan.

litera.ro%20

Concret, dintr-un total de 216 profesori la Școala Gimnazială “Academician Marin Voiculescu”, 145 ar fi fost cadre didactice „fără pregătire”, potrivit Ministerului Educației.

UPDATE 2 – Conducerea Colegiului Tehnic „Petru Mușat” din Suceava, a contactat Edupedu.ro și a semnatal faptul că statistica oficială a Ministerului Educației conține date eronate. „Scoala noastră nu are 93 de cadre didactice angajate și nu are 41 de profesori necalificați!”, scrie directoarea școlii, Maria Teodoreanu.

Reacția vine după ce, în statistica oficială, la Colegiului Tehnic „Petru Mușat” din Suceava, în anul școlar 2019-2020, apar 93 de cadre didactice din care 43 sunt „fără pregătire”, 27 cu gradul I, 5 cu gradul II, 10 debutante și 10 cu Definitivat.

lensa.ro

top 10 scoli profesori necalificati 768x123


litera.ro%20

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro