Situație fără precedent în educație! Elevii, prin intermediul a două Asociații de Elevi puternice la nivel național au anunțat că depun plângere penală împotriva Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor solicita începerea urmăririi penale la adresa lui Cîmpeanu, principalul motiv fiind nerespectarea ordonanţei referitoare la decontarea transportului elevilor.

”Marți, 20 iulie, Asociațiile de Elevi vor depune o sesizare penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu și-a respectat atribuțiile.

Ca răspuns, vom depune plângerea la parchetul de pe lângă ÎCCJ la ora 10:00, dar și la ora 11:00 la Administrația Prezidențială, unde vom susține o conferință de presă la momentul depunerii”, a transmis Biroul de Presă al Asociației Elevilor din București și Ilfov.

”Astăzi vom fi prezenți atât la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, cât și la Administrația Prezidențială și vom solicita președintelui României să înceapă urmărirea penală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Suntem nemulțumiți deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual în urma adoptării unei OUG prin care se modifică și se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanței ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare.

Au trecut peste 30 de zile și încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanță care, până la urmă, însăși ministrul a dat-o”, a declarat la Antena 3 Ariana Dudună, președinte Asociaţiei Elevilor Constanţa.

”În primul rând, drepturile elevilor nu sunt un joc al autorităților, ci sunt lucruri necesare. Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale societății și autoritățile trebuie să dea dovadă de responsabilitate în asigurarea ei și în respectarea legii.

Considerăm că dezinteresul de care autoritățile, referindu-ne la ministrul Educației, au dat dovadă până acum trebuie să fie stopată, pentru a asigura cu adevărat un acces la educație al elevilor”, a mai spus Ariana Dudună.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro