Când subiectele sunt actuale și interesante, abordarea e corectă, speakerii super profesioniști, moderatorii obiectivi și simpatici, dezbaterile dinamice cu subiecte la zi iarparticipanții dornici de informații nici nu știi când trece timpul și nu iți vine să mai plecidin fața laptopului…Așa e la Conferințele Oxygen Events…www.oxygen-events.ro  

17 iunie, zoom 12.00-16.00. Continuăm seria “Oxygen Events vine la tine” cu o nouăconferință susținută de Banca Transilvania, CEC Bank, ISF, FNGCIMM, ARB, ACJSFB,CFA Romania, NewsNațional, CLCC, Finzoom, EIntegral și Locanta Jariștea și caredefinește România unui nou început în anul 2020, an al schimbărilor ecosistemelor: România, Încotro? Economia in Era Covid19.

Perspective economice & DigitalizareAgențiile de rating au reacționat la deteriorarea mediului de afaceri mondial subimpactul pandemiei, prin punerea sub observație a calificativelor de risc suveran șieventual revizuirea acestora. Pentru România, două din trei agenții – Moody's și Fitch –au schimbat perspectiva de la stabilă la negativă. S&P Global Ratings deteriorase încădin decembrie 2019 ratingul României de la BBB- stabil, la negativ, astfel că se poate vorbi acum de o aliniere a pozițiilor marilor agenții. În centrul deteriorării calificativuluide risc suveran se află politicile macroeconomice prociclice și dezechilibrele bugetar și extern.

De aceea vom vorbi despre riscul suveran riscul de țară, despre ratingul companiilor inpost pandemie, despre perspectivele economice si transformarea digitală a României,pe fundalul altor megatrenduri precum digitalizarea, riscul cibernetic or Brexit.

Dr.OliverEverling, CEO de la Rating Evidence GMBH: ,,Deoarece ratingurile de creditfurnizează în esență informații „absolute” și „relative”, agențiile de rating de credit seconfruntă cu o dublă provocare: oferta de bani sporită atenuează rănile economice aleCoronavirusului, dar incertitudinile legate de restructurarea economică declanșatărămân. Aceste incertitudini se adaugă celor care afectează deja fragilitatea economieiromânești, deoarece agențiile de rating de credit iau în considerare riscurile suveraneși riscurile de țară cu toate dimensiunile.”

„Incidența pandemiei COVID-19 reprezintă un șoc simetric pentru economia mondială,care deschide drumul spre un nou ciclu economic. Cu o amploare fără precedent însfera procesului de globalizare, această provocare constituie o oportunitate pentru țărilecu deficite comerciale, cum este și cazul României. Totodată, evenimentele recente auevidențiat și importanța dezvoltării infrastructurii critice, proces dependent în primul rândde calitatea actului investițional. Pentru România acum este momentul cel mai bunpentru accelerarea digitalizării, orientarea spre consumul de bunuri și servicii interne șilansarea de proiecte investiționale de anvergură, aspecte fundamentale pentruconcretizarea oportunităților acestui deceniu, inclusiv aderarea la Organizația pentruCooperare și Dezvoltare Economică (OCDE),” este de părere Andrei Rădulescu, director Analiză macroeconomică la Banca Transilvania.

Acum când China a decis sa facă din insula Hainan un nou Hong Kong care chiar săconcureze Londra, cum ar putea România să beneficieze și ea de acest lucru? Ar putea România să devină mai atractivă pentru investitori? Avem doi invitați speciali: dr. Oliver Everling, CEO - ul Rating Evidence GMBH și Andrei Voinescu, Advisory Manager, BDO Jersey.

Și să vedem ce ne spun profesioniștii invitați: Cristian Popa, membru CA al BNR, Florin Dănescu, președinte executiv ARB, Andrei Rădulescu, director departament analiză macroeconomică Banca Transilvania, Valentin Lazea, economist șef BNR, Călin Rangu, președinte Consiliul Director ISF, prof.Cristian Păun, prodecan Relații internaționale ASE &președinte Consiliu de Administrație FNGCIMM, Florin Luca, CEO GAC InnovationEast Europe, Ionuț Dumitru, economist șef Raiffeisen Bank, Adrian Codîrlașu, președinte CFA Society Romania, prof. Monica Dudian, ASE, Cosmin Baiu, analist financiar, Sebastian Naste, Public Affairs Manager at EU Strategy Brussels.

Moderatorii care îi vor asalta cu întrebări sunt: Adrian Locusteanu, Vice PresidentBusiness Development & Commercial Strategy Gemini Solutions, Rodica Tuchilă,director executiv ARB si Constantin Rudnitchi, director executiv Coaliția pentru Libertatea Comerțului și Comunicării Draft.

Participarea este fără costuri dar se face pe baza înregistrării pe site-ul www.oxygen-events.ro

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro