Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a susținut o declarație de presă, în cadrul căreia a anunțat următoarele:

* Anul acesta, rata de promovare la examentul de Bacalaureat este de 69,8%, statistic vorbind, e cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani, cu excepția anului 2017;

* Au fost 56.000 de contestații (în scădere față de anul trecut). Au fost modificate notele pentru aproximativ 53.000 de lucrări. Un număr de 2467 de elevi au promovat Bacalaureatul, după contestații.

* 88587 de candidați promovați în total, la Bacalaureat.

* Județul cu cea mai mare rată de promovare este Cluj.

* Județul cu cea mai slabă rată de promovare este Ilfov.

,,Subiectivismul uman, un lucru ce poate fi eliminat prin corectarea digitalizată a lucrărilor, începând de anul viitor. În acest fel se elimină subiectivismul uman, vom avea rezultate mult mai concludente. Putem pregăti intrpducerea unui Bacalaureat bazat pe evaluarea competențelor, nu a cunoștințelor."

,,Avem situații în care diferențele dintre prima corectură și a doua corectură sunt inadmisibil de mari! Avem situații și cu peste 3 puncte diferență."

,,Sunt și erori administrative de înscriere greșită în borderouri."

,,Subiectivism la absolut toate disciplinele! Baremul este foarte corect."

,,Vom lua măsuri cu ceea ce prevede programul România Educată, cu ceea ce prevede o nouă Lege a Educației!"

,,Acei profesori să nu mai poate evalua niciodată".

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro