Statistici șocante în educație: doar două treimi – adică 66% – dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din promoţia curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an, în proporţie mai mică faţă de anii anteriori, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că numărul celor înscrişi la examenul de Bacalaureat este de 114.000 din promoţia curentă, care este formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a.

”Dificultățile întâmpinate au fost foarte mari, s-au suprapus peste problemele cronice din învățământul românesc, sau suprapus peste discrepanțele mult prea mari între urban și rural și au amplificat aceste diferențe. 

Amplificarea acestor diferențe a generat pe deoparte renunțare la școală, vedem din păcate și numărul celor înscriși pentru examenul de Bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoția curentă, care este formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a. 

Este vorba despre două treimi, de 66% înscriși la examenul de Bacalaureat din promoția curentă, vorbesc despre 152.000 de elevi de clasa a XII-a și 21.000 de a XIII-a. Deci este un procent mai mic decât anii anteriori procentul celor înscriși la Bacalaureat. Asta generează îngrijorări cu privire la creșterea nivelului de abandon școlar”, a precizat Vineri seară Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu Limba şi literatura română – proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului – proba E.c), pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi pe 1 iulie cea de Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie – până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 – 18,00.

Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

VIDEO - Profesori forțați să respecte măsuri dureroase. Părinți umiliți, privind cu emoții pe sub gard Festivitatea absolvenților!

Citește și:

MINISTERUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ REGULI NOI - Elevii pot să sublinieze și să deseneze pe lucrări, NU se mai consideră semne
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro