Vești de la MInisterul Muncii în legătură cu vârsta de pensionare a profesorilor. Se pare că profesorii ar putea deveni singura categorie exceptată de la interdicția de cumul al pensiei cu salariu, potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi 24.

Iată ce înseamnă acest lucru - potrivit unui proiect inițiat de Ministerul Muncii, profesorii ar putea să își păstreze locul de muncă și după ieșirea la pensie, însă vor beneficia de sistemul de plată cu ora, transmite Digi 24, care citează surse guvernamentale.

Florin Câțu încă se opune acestei măsuri, motivând că dacă se va face o excepție pentru profesori, vor apărea și alte excepții!

Surse Antena 3 din politică au dezvăluit ieri că în documentul pregătit pentru a obține banii europeni, România își asumă revizuirea vârstei de pensionare.

Concret, înseamnă ca angajații să rămână mai mult activi în câmpul muncii, să plătească taxe la stat și să încaseze pensia mai puțini ani din viață, chiar până la 70 de ani.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, declara Marţi, că nu s-a discutat în Guvern despre creşterea vârstei de pensionare,
ci despre opţiunea de a rămâne în viaţa activă, ceea ce este „total diferit”. Turcan a spus că „este absurd” să se vehiculeze mărirea stagiului minim de cotizare de 15 ani, menţionând că respinge orice speculaţii în acest sens.

Raluca Turcan prezintă măsura ca un avantaj pe care statul îl oferă persoanelor de 65 de ani și peste, de a munci în continuare și de a plăti taxe la stat.

,,Peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate. Ne-am gândit să lăsăm această opţiune. Şi este o chestiune foarte importantă, inclusiv din perspectiva reformei”, a precizat Raluca Turcan.

Citește și:

MINISTRUL MUNCII Raluca Turcan, un NOU mesaj pentru profesorii care doresc să facă ,,punte" la 1 iunie
MINISTRUL EDUCAȚIEI a umilit azi învățătoarele, insinuând că sunt depășite: ,,Din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă."
ANUNȚ MINISTERUL EDUCAȚIEI: Cum va decurge NOUL an școlar! Lista schimbărilor
MINISTRUL EDUCAȚIEI: Orele remediale, în tabere de vară!
Fostul Ministru al Educației, îndemn obraznic pentru Profesori: ,,Să facă o recuperare psihopupu."

OFICIAL: Raluca Turcan despre ,,puntea" dintre week-end și 1 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori

OFICIAL: Cum se va proceda în privința banchetelor de final de an și care este sugestia de organizare primită din partea autorităților!
Profesorii au câştigat în instanţă majorarea salariilor, cu sume de până la câteva mii de lei!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro