Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a anunțat în direct la Antena 3 că mâine intenționează să modifice propriul Ordin de Ministru:

,,Conform formulării din ordinul comun de ministru, valabil acum când vorbim, se va lua în calcul rata de infectare de vineri, 21 mai, dar aș vrea să fac o precizare importantă.

Am avut discuții cu ministrul Sănătății, în urma acestor discuții, înțelegând importanța deschiderii școlii, apreciez foarte mult colaborarea, există disponibilitate ca mâine să revedem acest Art. 2 și eventual să renunțăm la impunerea zilei de vineri ca referință.

În acest fel, dacă Bucureștiul coboară luni sub 1 la mie, modificând ordinul, imediat ce el se va public în Monitorul Oficial, ar fi posibil să permitem accesul elevilor de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-, a X-a, a XI-a, inclusiv în localitățile în care rata de infectare s-ar putea schimba de săptămâna viitoare", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Toți elevii din București vor merge de săptămâna viitoare fizic la școală, cel mai probabil!

Ministrul Educației a spus că a discutat deja cu Ministrul Sănătății, pentru a pregăti modificarea de mâine:

"Am discutat cu ministrul Sănătății și există înțelegere, la nivelul ambelor ministere, pentru a permite acest lucru. Decizia urmează să se ia în cursul zilei de mâine, dacă se ia decizia de modificare a articolului, pentru a veni în interesul școlii, imediat ce se va publica în MO, va fi posibilă această flexibilizare a zilei de referință. După, fiecare inspectorat școlar, pe baza avizului DPS, și prin hotărârea CJSU, respectiv CMSU poate decide reluare școlii nu doar de luni, 24 mai, ci mai devreme, imediat ce rata de infectare scade sub 1 la mie", a explicat ministrul Câmpeanu în această seară.

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro