Ministrul Educației Sorin Câmpeanu reintroduce Scenariul Roșu după care funcționează școlile, după ce l-a scos anterior, prin Ordin de Ministru. Sorin Câmpeanu a scos scenariul roșu la începerea școlii, după vacanța de Paște.

Însă în proaspetele declarații ale Președintelui Klaus Iohannis, scenariul roșu a reapărut! Joi, Președintele a anunțat că școlile rămân pe trei scenarii, în trei culori – verde, galben, roșu:

”În final, o remarcă legată de școli. Noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. Deci, avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum”

Întrebat după declarațiile Președintelui, de ce apare din nou în discuție acest scenariu, Ministrul Educației Sorin Câmpeanu, a spus, pentru Edupedu.ro:

Sorin Cîmpeanu: „Afirmația este foarte corectă. Pentru că scenariul verde este în acele localități în care rata de infectare este și până la 1 la mie, scenariul galben este în localitățile în care rata de infectare este peste 1 la mie, dar nu sunt luate măsuri speciale, și scenariul roșu este scenariul în care funcționează un număr de aproape 100 de clase astăzi, la momentul la care vorbim, clase care au fost integral suspendate pe baza unor cazuri pozitive confirmate. În scenariul roșu pot fi și școlile din localitățile carantinate”.

Edupedu.ro: Scenariul acesta roșu nu există, din cum reiese din ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății. Deci este un simbol, este un scenariu simbolic?

Sorin Cîmpeanu: „Nu e simbolic. În ordinul de ministru este precizată prezența la școală după scenariul unu și scenariul doi, în care intră și scenariul roșu”.

După cum a fost anunțat oficial, ne reamintim că scenariul roșu a fost desființat încă din 29 aprilie de ministrul Cîmpeanu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro