Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a anunțat când se vor recupera orele pierdute de elevi în acest an școlar.

"Pierderile sunt foarte greu de recuperat. Cei din clasa a VIII-a au cursuri până pe 11 iunie, iar elevii de clasa a XII-a, până pe 4 iunie. Urmează să înceapă Evaluarea naţională pe 22 iunie, prima etapă şi Bacalaureatul, pe 28 iunie.

Aşa cum elevii care susţin examenul de bacalaureat au o a doua şansă, am considerat că trebuie să aibă această şansă şi cei de clasa a VIII-a, o sesiune specială. Repartizarea s-a decalat cu opt zile (...).

Cei din clasele care nu sunt terminale pot recupera pe întregul an viitor, cei din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, nu au această şansă. Am adaptat programul de examen la specificul acestui an şcolar", a spus Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, la Antena 3.

,,E adevărat, avem programul de ore remediale, s-au prezentat la aceste ore cu prezenţă fizică. Însă pierderea e mai mare decât ce se poate recupera într-un timp scurt."

Din păcate însă, mulți profesori nu au fost plătiți nici acum pentru orele remediale susținute în martie și aprilie!

Sorin Cîmpeanu a explicat şi motivul pentru care calendarul admiterii la liceu a fost decalat cu mai mult de o săptămână, fapt care a stârnit furia părinţilor:

"E foarte important cum ne programăm concediile, însă într-un an de criză trebuie să ne clarificăm priorităţile", a adăugat ministrul Educaţiei.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro