Vaccinul Pfizer a primit aprobarea pentru a fi administrat copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, anunță CNN. 

Agenția americană pentru medicamente a autorizat de urgență acest ser, pentru copii, pentru moment doar în Statele Unite ale Americii. Însă Pfizer și partenerul german au cerut o autorizație similară și în Uniunea Europeană, tot în regim de urgență.

Astfel, copiii cu aceste vârste, ar putea primi vaccinul Pfizer chiar de săptămâna următoare și în țara noastră. 

Serul dezvoltat de Pfizer și BioNTech este deja aprobat în Statele Unite și Uniunea Europeană pentru adolescenții de cel puțin 16 ani. 

De asemenea, Pfizer și Moderna au început studii, tot în Statele Unite ale Americii, pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani. 

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat în repetate rânduri că susține campania de vaccinare și va urgenta pregătirea ei, astfel încât toți elevii să poată fi sprijiniți să se vaccineze cât mai repede.

Sorin Câmpeanu: ,,Sperăm să se confirme progresul bun al campaniei de vaccinare. (…) Sperăm că la un moment dat vom avea o situație care să permită intrarea în normalitate a școlii pentru a putea recupera ceea ce s-a pierdut.”

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro