Ministrul Educației a făcut mai multe anunțuri pentru profesori și elevi, în seara aceasta la ora 19.00, în direct la TV, la emisiunea Mariei Coman, de la Antena 3.

Condițiile în care elevii se întorc la școală mâine:

„Mâine vor merge la școală cu prezență fizică 1.400.000 de copii și mă refer aici la elevii din învățământul primar inclusiv clasa pregătitoare, mă refer la toți copiii din grădinițe. Se adaugă, tot mâine, elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a XI-a din cele 2057 de localități care astăzi au înregistrat o rată de infectare sub 1 la mie.

Acestea sunt datele de astăzi, pe care se va lua decizia cu privire la modul în care se deschid. În fiecare săptămână decidem măsurile.

Din păcate în cele 1024 de localități astăzi, în care rata de infectare este 1 la mie elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a XI-a vor trebui să înceapă școala în sistemul online, cu toate neajunsurile de rigoare.

Nu ne rămâne decât să sperăm că rata de infectare va coborî în multe dintre cele 1.124 de localități, iar la nivelul zilei de vineri când se va lua decizia, pentru modul de derulare a cursurilor de săptămâna viitoare, să avem cât mai mulți elevi care vor avea șansa de a participa cu prezență fizică. Ne vom raporta la rata de infectare de vineri. În toate şcolile s-au făcut consilii de administraţie", a spus Sorin Cîmpeanu

"Oricum, luni, indiferent de scenariu vor veni la școală elevii din clasele terminale. Este vorba de 370.000 de elevi de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și de elevi din clasele terminale din învățământul profesional și din învățământul postliceal care vor reveni la școală pentru circa o lună de cursuri, știut fiind faptul că elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 4 iunie, iar elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile în data de 11 Iunie pentru a susține examenul de evaluare națională cu prezența fizică în sesiunea normală începând cu data de 22 iunie." a continua Ministrul Educației.

De asemenea, Sorin Câmpeanu a anunțat:

* Orele remediale -
din punctul său de vedere trebuiau să fie plătite profesorilor până la finalul lui Aprilie. Ministrul aanunțat că în câteva zile vor fi achitate toate sumele restante!

* Vaccinarea profesorilor - se vor aduce specialiști care să convingă profesorii să se vaccineze. Ministrul a spus că mulți profesori își fac griji pentru siguranța vaccinului, însă trebuie să înțeleagă ,,că este mai important să se vaccineze".

* Vaccinarea elevilor - Ministrul Educației a spus că susține vaccinarea elevilor și chiar că va propune ca ,,cei nevaccinați să vină îmbrăcați la școală în combinezoane pentru a-i proteja pe ceilalți."

* Digitalizarea - Sorin Câmpeanu a declarat că susține digitalizarea educației, mai ales că sunt multe cadre didactice care nu știu să folosească calculatorul nici cât să se înscrie singuri pe platformele de vaccinare!

* Laboratoarele școlare - Ministrul a subliniat că va susține crearea laboratoarelor școlare ca pe vremuri, deoarece în ultima perioadă s-a observat o degradare a calității acestor puncte forte din educația practică.



În ce stare sunt școlile din România 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro