Sorin Cîmpeanu a susținut acum câteva minute o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat mai multe lucruri importante pentru profesori și elevi:

* Elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai

* Cei din clasele terminale mai au doar o lună de școală

* Se vor vaccina și mai mulți profesori


* Se vor face mai multe teste pentru Coronavirus în școli

În privința inițiativei care presupune ca elevii să ia vacanță în mod diferit, în funcție de regiuni, Ministrul Educației a declarat că a respins ideea:

”Inițiativa de decalare a vacanțelor în funcție de regiuni este o inițiativă în care nu am reușit să identific interesul elevului, ori Ministerul Educației susține orice inițiativă este în interesul elevului. 

În România, sistemul de educație nu este organizat pe cantoane, precum în Elveția și nici pe landuri, precum în Germania, nici pe state, precum în SUA. În acest context există o serie de activități, mișcarea personalului didactic, susținerea examenelor care sunt naționale, BAC și evaluare națională, care s-ar organiza cu dificultate. Ar însemna să existe un decalaj de cel puțin o lună între elevii care ar susține bacalaureatul într-o regiune și elevii care ar susține bacalaureatul într-o altă regiune. Din punct de vedere climatic, acest decalaj este greu de acceptat deoarece am propus extinderea anului școlar cu două săptămâni, iar propunerea nu a fost acceptată din cauza intrării în perioada cu temperaturi ridicate”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Ministerul Educației a mai declarat:

”Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională care va începe pe 22 iunie”, a mai spun Sorin Cîmpeanu. 

”Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care, în aceeași școală, în condiții similare, cei de clasa a IV-a pot veni la școală în efectiv complet”, a adăugat el. 

”Am solicitat și în comitetul interministerial și Ministerului Sănătății reanalizarea solicitării pe care Ministerul Educației a făcut-o încă din luna martie pentru a se putea permite prezența fizică în toate școlile speciale. Este vorba despre 185 de școli speciale în care învață 27,750 de elevi cu cerințe educaționale speciale. Mulți dintre ei cu tulburări din spectrul TSA„, a concluzionat ministrul. 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro