Profesorii vaccinați vor câștiga mai mulți bani, având în vedere declarația Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, care spune că profesorii nevaccinați ar putea să NU intre la acțiuni de supraveghere, de exemplu la examene.

Având în vedere că de asemenea Sorin Cîmpeanu anunță tarife „atractive” pentru cei care vor susține activități de supraveghere a diverselor lucrări sau examene, iar profesorii nevaccinați ar putea să nu intre să supravegheze examenele naționale, este clar că profesorii vaccinați se vor bucura de creșteri de venituri substanțiale.

Ministrul Educației a pus accentul pe faptul că speră ca TOȚI profesorii să se vaccineze! Totuși, dacă vor exista profesori care nu se vor imuniza este "corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați".

Se pare că este o nouă strategie de a stimula vaccinarea în rândul categoriei cadrelor didactice.

Ministrul Educației: „Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, spune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul anunță că, în contextul în care urmează în continuare diferite examene, există varianta, așa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar și pentru supraveghere.

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, a eplicat spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

La examene va fi nevoie în continuare de supraveghere și s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”:

„Pentru a intra în sală, cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”. Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro