Sunt ceva ani de atunci. A lăsat pe pământ amintiri dragi și valoroasele lui lucrări de artă, sculptură și pictură, răspândite în toată lumea.
La Campul Românesc de la Hamilton a sculptat pentru posteritate pe Mihai Eminescu, Nae Ionescu, Mircea Eliade, Aron Cotruș, Vasile Posteucă, Vintilă Horea, Horia Stamatu, George Donev.

La Braila, orașul unde s-a născut, s-a deschis Centrul Cultural Nicăpetre - primul muzeu național dedicat operelor unui artist român de talie internaţională din diaspora. Muzeul adăpostește lucrări de sculptură, pictură, grafică, majoritatea aduse din Canada.

Vezi imagini si filme la:
https://www.facebook.com/CentrulCulturalNicapetre/
https://www.muzeulbrailei.ro/arta/centrul-cultural-nicapetre-1/

Nicăpetre a fost membru al redacţiei revistei Observatorul din Toronto de la începuturi şi membru fondator, din 1995, al grupului literar-artistic de pe lângă Observatorul. De neuitat întâlnirile noastre culturale când Nicăpetre ne recita din Mihai Eminescu, când ne vorbea despre artă, când ne prezenta cărțile și albumele scrise de el.

Din anul 2006 cercul nostru cultural a primit numele „Cenaclul Nicăpetre", iar din anul 2009 a instituit premiul special pentru artă, „Nicăpetre".


nicapetre

Grupul de la Observatorul în grădina-atelier a lui Nicăpetre din Toronto (Markham Rd cu Kingstone Rd).

Mai multe detalii pe site-ul Observatorul.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro