Pe 23 aprilie este Ziua Internațională a Cărții, a Drepturilor de Autor și a Bibliotecarului. Prin urmare, cei din grupul Comunic@ții Mobile organizează conferința online cu tema eLearning 2021. În cadrul acestei conferințe, în calitate de speaker VIP este invitat domnul Costel Postolache, director al Editurii Integral.

Prezentă pe piața românească de carte încă din 1996, ca o editură-hobby, Integral s-a relansat ca un proiect editorial național în anul 2014. La ora actuală, portofoliul Integral include reviste și cărți în format e-book și tipărit, distribuite national în toate rețelele de librării, presă și magazine online de carte. Editura Integral, fondată și condusă de Costel Postolache, profesionist cu peste 25 de ani experiență în industria editorială (Nemira, Corint, Media Pro), îl are ca Director Editorial pe Dan-Silviu Boerescu (Playboy, Tabu, ProTV Magazin, bucătărescu.ro), bine-cunoscut scriitor, jurnalist, creator de media și vedetă de televiziune).

La sfârșitul anului 2015, Integral a fost desemnată, la Gala Performanței, drept cea mai dinamică editură din România și cel mai spectaculos new entry din industria editorială. În 2017, Integral a primit Premiul Special Performer pentru Antreprenoriat în domeniul editorial. Conferința va avea drept subiecte de discuție formarea, recalificarea și transformarea digitala pe acest fundal de criză al domeniului sănătății.

Asigurarea Educaţiei şi Formării de calitate şi relevante pentru piaţa muncii este o provocare majoră!

După primul an de Pandemie, România este ţara europeană care a ţinut copiii cel mai mult acasă, iar şcolile au fost închise, încercându-se trecerea naţională la învăţământul online. Ne amintim greutăţile achiziţiilor de tablete şi alte echipamente. Nici până astăzi nu există un plan strategic de Educaţie Online, de învăţământ virtual, din partea unui minister care în perioade de normalitate şi sănătate superviza tot ce mişca din sistemul educaţional.

Recomandările din Monitorul Educaţiei şi Formării întocmit de către Comisia Europeană propun: „îmbunătăţirea competenţelor digitale ale profesorilor, ale instructorilor şi ale elevilor/ studenţilor, fiind necesară asigurarea unei mai bune dotări cu echipamente digitale." Rolul Bibliotecilor în această ecuaţie este strategic şi salutar, prin transformarea acestora în hub-uri de cultură digitală, care să răspundă cerinţelor Şcolii şi ale comunităţilor, în primul rând celor dezavantajate, pentru reducerea decalajului social digital şi a analfabetismului funcţional.

Puteți participa la conferința online accesând acest link.

comentator.ro

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro