Alianţa Părinţilor îl contrazice ferm pe Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu şi neagă public că ar fi făcut presiuni privind vaccinarea profesorilor!

Acum 2 zile, Ministrul Educaţiei a declarat că, la presiunea părinţilor, se ajunge la situaţia în care profesorii nevaccinaţi să predea doar online, fără a mai intra în instituțiile de învățământ.

Alianţa Părinţilor îi cere lui Sorin Cîmpeanu să respecte drepturile și libertățile profesorilor.

„Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși”, a transmis Alianța Părinților.

 

Reamintim că recent, Sorin Cîmpeanu a atras atenţia că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor” pentru ca şcoala să fie reluată cu prezenţă fizică „doar cu cadrele didactice vaccinate”.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă organizată la Ploiești.

Ministrul Educaţiei a subliniat că există o presiune din partea părinților ca la reluarea școlii să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a afirmat Ministrul Educației.

Citiți și:

Ministrul Educației - Profesorii care nu se vaccinează vor preda doar online! Câmpeanu afirmă că așa își doresc părinții elevilor

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro