Ministrul Educației a explicat că există presiuni din partea părinților. Aceștia ar dori ca la reluarea orelor în sălile de curs să participe doar cadrele didactice vaccinate. Referitor la această variantă, Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că este vorba de o ipoteză, luată în calcul.

"E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate." , spune Câmpeanu.

,,Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică." a declarat Ministrul Educației.

Ministrul Educației a ținut să explice că el nu a avut niciun fel de reținere față de vaccinare, iar în familie are cadre didactice care s-au imunizat. Totodată, a declarat că vaccinare este un act voluntar, dar și de responsabilitate.

"Vaccinarea este singura soluție, cred că pentru oricine are un raționament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară.

(...) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înțelegem foarte bine, sunt colegi care au afecțiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze.

Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticențe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin", a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro