Într-o emisiune difuzată la TVR pe 4 aprilie, Nelu Tătaru a declarat faptul că vaccinarea devine obligatorie pentru copii. Doar DSP-ul și un medic specialist pot decide dacă un copil nu va fi vaccinat.

Părinții au dreptul la consiliere în privința vaccinării, dar dacă tot se vor opune riscă amenzi, ce pot ajunge până la 10.000 de lei și chiar pierderea drepturilor părintești. Cu alte cuvinte, copilul va fi preluat din sânul familiei și instituționalizat.

Declarațiile lui Nelu Tătaru vin în contextul în care CEDO a decis în premieră că vaccinarea obligatorie este legală și poate fi aplicată de fiecare stat în parte.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro