Într-un document oficial, emis de Guvernul României, la capitolul ”Prezentarea situației Reacțiilor Adverse Post-Vaccinale indezirabile (RAPI)”, sunt specificate 8 cazuri severe, ”din care, în urma investigării, au rezultat următoarele”: 

- 7 reacții clasificate drept coincidență

- 5 cazuri raportate ca deces (2 la produsul Pfizer, 2 la produsul Moderna și 1 la produsul AstraZeneca)

- 2 cazuri de infarct miocardic (ambele la produsul Pfizer)

- o reacție clasificată ca fiind asociată cu componentele vaccinului (șoc anafilactic)

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre decesele apărute după vaccinare: "Categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți"

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre decesele din Vaslui și Prahova după vaccinare, precizând că vasluianul dializat face parte din "categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți", iar soții prahoveni au avut parte de "o evoluție nefavorabilă", potrivit Antena 3.

"Fac parte din categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți, având foarte multe boli cronice adăugate, sunt agenți extrem de fragili. Este important un triaj medical corect la momentul vaccinării și o supraveghere pe o perioadă de 15 minute. Este important ca pacientul să ia tratamentul bolilor cronice. 

De multe ori am constatat că există o amânare a tratamentului sau nu există o aderență completă așa încât să se evite ca una dintre afecțiunile cronice să se dezechilibreze. Singurul sfat medical este să continue supravegherea medicală și fiecare pacient să respecte recomandarea medicală", a declarat, marți, dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În ce privește cuplul din Prahova bolnav de COVID şi care a murit după vaccinare, Gheorghiță a spus: "S-a mai discutat despre vaccinarea la persoane aflate fie în perioada de incubație sau cu infecție asimptomatică cu Sars CoV-2, în niciun caz nu crește riscul de evoluție nefavorabilă. Vaccinarea nu influențează cursul evoluției naturale a bolii".


reactii adverse vaccin 700376

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro