Profesoara se numește Adriana Maria Bunea și este cadru didactic la Liceul German "Friedrich Schiller" din Oradea, unde a fost o perioadă și Director. Femeia a murit Joi 11 martie, la câteva zile după ce a făcut doza de rapel cu vaccinul Moderna. Cauza prezumtivă a morții este ,,intoxicaţie cu o substanţă necunoscută", conform declarațiilor Doctorului Adrian Duşe, managerul Spitalului din Oradea.

Profesoara a decedat la Spitalul Judeţean Oradea, după ce, cu câteva zile mai devreme, respectiv pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în stare foarte gravă.

Cauza morţii va fi stabilită cu exactitate în urma necropsiei. Autoritățile exclud orice legătură între vaccin și decesul profesoare și până în acest moment nu există o dovadă certă care să probeze acest lucru.

În ziua în care a ajuns la spital, profesoara ar fi primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv doza de rapel cu vaccinul Moderna, însă medicii au explicat că nu există nicio legătură între doza de rapel şi moartea profesoarei.

Profesorul Vasile Bunea, soţul Adrianei Bunea, pa explicat pentru bihon.ro că, în ultimul timp, soţia lui s-a simţit rău în mai multe rânduri, dar nu se ştia să fi avut probleme de sănătate. Nu era luată în evidență cu boli cronice. Femeia avea doar 55 de ani!

"Colectivul Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare", se arată într-o postare făcută vineri pe site-ul Liceului German din Oradea.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro