Gabriela Folcuț, director executiv ARB va modera evenimentul și consideră că "Sistemul bancar constituie un pilon important în susținerea unei reveniri abrupte a economiei.

În calitate de soluție la problemele de natură economică generate de pandemia COVID-19, sistemul bancar va continua să absoarbă problemele de lichiditate întâmpinate de debitori și să finanțeze populația, companiile și statul."

Criza actuala este foarte diferită de cea de acum un deceniu, atunci a originat dinspre sectorul financiar, acum sănătatea publică este sursa. Chiar și așa, poza la nivel macroeconomic nu este roz, deficitele gemene lasă puțin loc de acțiune decidenților, de aceea este foarte important ca sectorul public să fie capabil sa atragă miliardele de euro pe care Uniunea Europeană le pune pe masă. Este o oportunitate extraordinară pentru Romania, dar depinde de noi, banii nu vor veni pur si simplu, iar istoricul nostru cu fondurile europene este slab. Aparatul guvernamental trebuie sa fie suplu, flexibil și orientat spre rezultate, nu doar să cheltuie taxele încasate. Pandemia cere, și ne impinge spre, schimbare.

Cristian Popa, CFA, membru în CA BNR, invitat la dezbateri: "Cred că este momentul perfect pentru reforma statului, pentru debirocratizare și liberalizare, pentru reformele structurale de care vorbim de peste un deceniu, iar daca nici acum nu le facem, când este mare nevoie de ele, atunci când? Mai trebuie spus un lucru, agențiile de rating nu vor fi îngăduitoare o veșnicie, în trimestrul 4 toate cele 3 agenții își vor actualiza perspectiva pentru Romania, vor reface calculele și se vor uita la sănătatea finanțelor publice, iar dacă ne vor găsi tot indeciși sau cu cheltuieli mari pe care nu ni le permitem, să nu ne mire dacă ne reduc ratingul de țară."

Romania, Încotro? Lecții pentru 2021 în post pandemie:
ed. 2
11 februarie 2021, 11.00-14.00

- Economia în 2021- Vaccin & Reforme pentru relansarea economiei
- Măsuri Legislative pentru o revenire cât mai abruptă a economiei
- Implementarea programelor lansate de UE dupa incidența pandemiei
- Educația antreprenorială și importanța antreprenorului în ecosistem

Moderator: Gabriela Folcuț, director executiv ARB
Speakeri: Cristian Popa, CFA, membru CA al BNR, Florin Danescu, președinte executiv ARB, Andrei Rădulescu, director macroeconomic Banca Transilvania, Cristian Nacu, Sr Country Officer IFC, Cristina Chiriac, președinte CONAF, Bogdan Căpraru, Universitatea Al.I.Cuza Iași & Membru Consiliul Fiscal, Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA, Alex Duna, vicepreședinte AAFBR

înscrierea pe situl www.oxygen-events.ro.

Va asteptam!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro