Cartoful e leguma mea favorită. (Chiar e o legumă? Nu știu!) Îmi place în toate formele sale de agregare culinară. Îl iubesc chiar dacă, pentru o perioadă, renunțasem să-l cultiv în grădina mea de la țară (prea mulți gândaci de Colorado, care se duc și la vinete – prea multe chimicale cu care ar trebui să stropesc! am încercat și să-i adun cu mâna, un insucces total). Aș mânca în fiecare zi ceva din cartofi! În timp ce scriu, pe History rulează „The Potato Story” (știu de la un istoric român că și în Transilvania au fost introduși în mod...

Sunt fascinat de lumea sosurilor. Am scris cândva, împreună cu doamna Jeni Romanciuc, cartea Grădina Imperiului. Rețete din Basarabia tuturor aromelor. Una dintre primele retete de acolo era cea de agică, un fel de salată de iarnă sau, mai degrabă, sos, preparat(ă) din roșii bine coapte, o cantitate echivalentă de ardei iute, ceva gogoșari, destul usturoi, sare și piper.

Ingrediente și mod de preparare:
Rețeta se face la rece, fără fierbere și fără ulei, iar semințele de roșii nici nu intră în discutție. Am decis, însă, acum, să adaptez un pic...

Rețetele lui Bucătărescu nu sunt niciodată convenționale, mai ales atunci când trebuie să improvizez(e). Iată ce mi s-a întamplat recent, când munca intelectuală mi-a făcut o foame mai mare decât atunci când muncesc în grădină, vara, și mă ambiționez să smulg buruienile cu mâna: