Pentru 3 doamne și 3 domni, cele de cuvință:

 o rață sălbatică, după câteva zile de fezandare

 o rădăcină de pătrunjel

un morcov

 200 mililitri vin negru demisec

200 mililitri ulei de măsline

200 grame măsline verzi

o legătură pătrunjel verde

2-3 cuișoare (Syzygium aromaticum)

2-3 frunze de dafin (Laurus nobilis)

10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

o ramură de rozmarin (Rosmarinus officinalis)

5 grame sare de salină

Rața se decupează în bucăți, se prăjește cu rondele de morcov și pătrunjel în uleiul de...

Aduse din vreme de la piața mare:

una doradă proaspătă

4-5 roșii mari și coapte

100 mililitrii ulei de măsline extravirgin

200 mililitrii vin alb demisec

50 grame bulion de roșii

o căpățână de usturoi

o legătură de pătrunjel

o lămâie

10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

5 grame sare de mare

5 grame șofran (Crocus sativus)

2-3 frunze dafin (Laurus nobilis)

După spălare, se taie dorada în bucăți, se freacă cu sare și piper apoi se rostuiește în vasul uns cu ulei, pregătit pentru cuptor. Într-un castron încăpător, se amestecă...

Pentru trei doamne și trei domni, se cer:

1,5 kilogram de mușchi de căprioară

300 grame de slănină de porc

0,1 kilogram unt

2-3 ramuri de cimbru (Thymus vulgaris)

Marinata are trebuință (proporții pentru 1 litru):

2/3 litru de vin roșu demisec

10 grame ienibahar (Myrthus pimenta)

3-4 frunze de dafin (Laurus nobilis)

10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

una ceapă și una căpățână de usturoi

Sosul regelui Otto se încropește din:

100 grame unt

 200 grame oțet din vin

100 grame bulion de tomate

50 grame castraveți...

Zaherea trebuitoare pentru 6 palicari:

1,5 kilograme carne de miel (pulpă)

1 kilogram castane comestibile

o ceapă mare, 100 mililitri coniac

50 grame miere de albine

200 mililitri ulei de măsline extravirgin

5 grame piper măcinat (Piper nigrum)

5 grame sare de mare

o ramură de cimbru (Satureja hortensis)

o ramură de rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Carnea mielului, după spălare, se tăie bucățele, apoi se pune la păstrare cu sare și piper. Se fierb castanele și se aruncă coaja.

Într-o cratiță se încinge uleiul, se rumenește ceapă...

Se aduce de la Piața Mare, pentru 6 marinari:

1 kilogram carne de miel, preferabil pulpă

200 grame unt

20 decilitri ulei de măsline extravirgin

 2 lămâi mari de Chios

 500 grame de cartofi mici, roșii

 20 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

  o ramură de rosmarin (Rosmarinus officialis)

  2-3 frunze dafin (Laurus nobilis)

  5 grame sare de mare

Se taie mielul în bucăți mari, se presară cu sare și piper pe toate părțile, apoi se prăjește la foc domol în uleiul de măsline, întorcând bucățile spre...