Detalii comentator.ro Fusion 17 Decembrie 2022 Pentru 3 doamne și 3 domni, cele de cuvință:
o rață sălbatică, după câteva zile de fezandare
o rădăcină de pătrunjelun morcov
200 mililitri vin negru demisec
200 mililitri ulei de măsline
200 grame măsline verzi
o legătură pătrunjel verde
2-3 cuișoare (Syzygium aromaticum)
2-3 frunze de dafin (Laurus nobilis)
10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)
o ramură de rozmarin (Rosmarinus officinalis)
5 grame sare de salină
Rața se decupează în bucăți, se prăjește cu rondele de morcov și pătrunjel în uleiul de...
Citește mai departe...
Detalii comentator.ro Fusion 17 Decembrie 2022 Aduse din vreme de la piața mare:
una doradă proaspătă
4-5 roșii mari și coapte
100 mililitrii ulei de măsline extravirgin
200 mililitrii vin alb demisec
50 grame bulion de roșii
o căpățână de usturoi
o legătură de pătrunjel
o lămâie
10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)
5 grame sare de mare
5 grame șofran (Crocus sativus)
2-3 frunze dafin (Laurus nobilis)
După spălare, se taie dorada în bucăți, se freacă cu sare și piper apoi se rostuiește în vasul uns cu ulei, pregătit pentru cuptor. Într-un castron încăpător, se amestecă...
Citește mai departe...
Detalii comentator.ro Fusion 17 Decembrie 2022 Pentru trei doamne și trei domni, se cer:
1,5 kilogram de mușchi de căprioară
300 grame de slănină de porc
0,1 kilogram unt
2-3 ramuri de cimbru (Thymus vulgaris)
Marinata are trebuință (proporții pentru 1 litru):
2/3 litru de vin roșu demisec
10 grame ienibahar (Myrthus pimenta)
3-4 frunze de dafin (Laurus nobilis)
10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)
una ceapă și una căpățână de usturoi
Sosul regelui Otto se încropește din:
100 grame unt
200 grame oțet din vin
100 grame bulion de tomate
50 grame castraveți...
Citește mai departe...
Detalii comentator.ro Fusion 17 Decembrie 2022 Zaherea trebuitoare pentru 6 palicari:
1,5 kilograme carne de miel (pulpă)
1 kilogram castane comestibile
o ceapă mare, 100 mililitri coniac
50 grame miere de albine
200 mililitri ulei de măsline extravirgin
5 grame piper măcinat (Piper nigrum)
5 grame sare de mare
o ramură de cimbru (Satureja hortensis)
o ramură de rosmarin (Rosmarinus officinalis)
Carnea mielului, după spălare, se tăie bucățele, apoi se pune la păstrare cu sare și piper. Se fierb castanele și se aruncă coaja.
Într-o cratiță se încinge uleiul, se rumenește ceapă...
Citește mai departe...
Detalii comentator.ro Fusion 17 Decembrie 2022 Se aduce de la Piața Mare, pentru 6 marinari:
1 kilogram carne de miel, preferabil pulpă200 grame unt
20 decilitri ulei de măsline extravirgin
2 lămâi mari de Chios
500 grame de cartofi mici, roșii
20 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)
o ramură de rosmarin (Rosmarinus officialis)
2-3 frunze dafin (Laurus nobilis)
5 grame sare de mareSe taie mielul în bucăți mari, se presară cu sare și piper pe toate părțile, apoi se prăjește la foc domol în uleiul de măsline, întorcând bucățile spre...
Citește mai departe...