Caracteristica cea mai importantă a trupelor rock-ul din anii ‘70 – ‘80 era cu siguranță originalitatea, pe care o căutau în zecile de ore petrecute împreună în sala de repetiții, precedate de alte zeci de ore de muncă în singurătate, când fiecare membru al trupei se perfecționa la instrumentul său, încerca idei, își căuta muzica pe care o propunea apoi celorlalți.
Originalitatea fiecărei trupe rock venea tocmai din această muncă ce se materializa după luni de efort într-un album de o oră ce cuprindea ”amprenta” personalității creative a...
La 13 ianuarie are loc premiera spectacolului „Cei ce ne-au dat nume”, realizat de Nicolae Covaci, Josef Kappl, Victor Cârcu, Diogene Bihoi şi Valeriu Sepi. La scurtă vreme, Covaci renunţă la Liuba şi îl aduce la tobe pe Costin Petrescu, de la „Olympic ’64”. Pe 24 februarie, Phoenix cântă selecţiuni din spectacol la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul galei laureaţilor „Săptămâna Top ’71”, iar la ultima piesă se trage cortina peste ei.
În primăvară, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara renunţă la colaborarea cu formaţia, fiind...
Păstrăvii, preferabil din apele sălbatice,se spală, se curăță, se dau cu sare și se tăvălesc prin făină. Se prăjesc în 100 mililitri ulei de măsline. Alături, în ulei de măsline, se prăjesc pesmetul, nucile și cuișoarele, până ce se...
Carnea și, de asemenea, rinichiul, se curață, se spală și se hăcuiesc mărunt. În cratiță se pune la prăjit în uleiul de măsline ceapa mărunțită. Când s-a rumenit puțin...