Caracteristica cea mai importantă a trupelor rock-ul din anii ‘70 – ‘80 era cu
siguranță originalitatea, pe care o căutau în zecile de ore petrecute împreună în sala
de repetiții, precedate de alte zeci de ore de muncă în singurătate, când fiecare
membru al trupei se perfecționa la instrumentul său, încerca idei, își căuta muzica
pe care o propunea apoi celorlalți.

Originalitatea fiecărei trupe rock venea tocmai din această muncă ce se materializa
după luni de efort într-un album de o oră ce cuprindea ”amprenta” personalității
creative a...

1972

La 13 ianuarie are loc premiera spectacolului „Cei ce ne-au dat nume”, realizat de Nicolae Covaci, Josef Kappl, Victor Cârcu, Diogene Bihoi şi Valeriu Sepi. La scurtă vreme, Covaci renunţă la Liuba şi îl aduce la tobe pe Costin Petrescu, de la „Olympic ’64”. Pe 24 februarie, Phoenix cântă selecţiuni din spectacol la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul galei laureaţilor „Săptămâna Top ’71”, iar la ultima piesă se trage cortina peste ei.

În primăvară, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara renunţă la colaborarea cu formaţia, fiind...

Proviant pentru 4 galengii:

1 kilogram pastramă de oaie de pe dealurile Anatoliei

500 grame fasole uscată (se dă prim cuvânt soiurilor cu bob mărunt)

 200 mililitri ulei de măsline

100 grame făină

50 grame paprika pisată (Capiscum annuum)

 10 grame piper măcinat (Piper nigrum)

20 grame cimbru mărunțit (Satureja hortensis)

La începutul cartului de noapte, se pun la înmuiat, pentru a doua zi, atât fasolea cât și pastrama.

 A doua zi, după închinarea din zori, pastrama se spală, se taie în bucăți și se pune la fiert. La...

Proviantul de trebuință pentru patru pescari:

4 păstrăvi măricei, de curând prinși

100 grame miez de nucă mărunțită și pisată

50 grame pesmet

O legătură de pătrunjel

una căpățână de usturoi

200 mililitri ulei de măsline

100 grame făină

câteva cuișoare (Syzygium aromaticum)

10 grame sare de salină

Păstrăvii, preferabil din apele sălbatice,se spală, se curăță, se dau cu sare și se tăvălesc prin făină. Se prăjesc în  100 mililitri ulei de măsline. Alături, în ulei de măsline, se prăjesc pesmetul, nucile și cuișoarele, până ce se...

Să zicem că-i pentru 6 pehlivani:

1 kilogram carne de berbec

un rinichi de berbec

150 mililitri ulei de măsline

300 grame ceapă

 200 grame orez brun

 500 grame roșii

2 ardei capia mari

o legătură pătrunjel

10 grame piper măcinat (Piper nigrum)

5 grame șofran măcinat (Crocus sativus)

 câțiva solzi de ghimbir (Zingiber officinale)

5 grame sare de mare.

Carnea și, de asemenea, rinichiul, se curață, se spală și se hăcuiesc mărunt. În cratiță se pune la prăjit în uleiul de măsline ceapa mărunțită. Când s-a rumenit puțin...