De dimineață, Agatha și slujnica aduseseră din piață un kilogram de ciuperci proaspăt culese, restul se găsea prin cămară:
100 grame unt de vacă
De dimineață, Agatha și slujnica aduseseră din piață un kilogram de ciuperci proaspăt culese, restul se găsea prin cămară:
100 grame unt de vacă
Astăzi este zi mare, kir Stavros, negustor cu tarabă la Piața Săracă, vine să mai tocmească ceva la zestrea Agathei noastre, pentru fiul domniei sale, Sofronaki, flăcău chipeș, de mare viitor cu asemenea părinte. Pentru babaca, la masă, se cere ceva ușor la început, rețepturi aduse de barba Panagaki de prin insule.
Se află un obicei ciudat în gara Budapesta, rămas de la Răsboiul cel Mare: în orice vagon militar tras pe linie moartă sau în tranzit, câte una ordonanță, tam-nesam începe a depăna vechiul rețept Bolum, de tăieței cu varză, iar ascutătorii oftează în așteptarea prânzului ce nu mai vine.
Kiria Vasilissa pășea voioasă către casă, avea în paner ultimele vinete din an, mari, rotunde, pline precum țâțele unei doici de la țară. Va face, desigur, musaka și, arma sa ascunsă, chiftele din carnea vinetelor.
Neuitata Lady Craven, călătoare prin Imperiul Otoman, întodeauna la hanurile de popas, cerea la masă salată de vară. Motivul, nemărturisit niciodată, groaza de fierturile fascinantului Orient. Știa și cum se face, iar duena domniei sale ștergea legumele cu pânză înmuiată în whisky-ul întodeauna aflat la îndemână.