O rețetă cu trimitere istorică surprinzătoare dar cu acoperire în gust! Citește mai departe...
Vară, arșiță, torpoare: ce e mai potrivit decât o carafă mare cu sangria? Citește mai departe...
Într-o bună zi, am avut surpriza să primesc pe mail, pentru Bucătărescu, o rețetă de la o româncă din Statele Unite …care nu era Adriana Gurău! Citește mai departe...
Acum vreo nouă decenii, Simona Racoviță publica un volum impresionant de Meniuri pentru tot anul. Iată o rețetă extrasă din această carte: Citește mai departe...
Constantin Bacalbașa este patriarhul gastronomiei românești tradiționale.
Ciulama de ciuperci
Ingrediente și mod de preparare:
Cureți ciupercile și le tai în 2 sau în 4, după mărime. Pentru ca să se curețe bine, le pui în apă cu oțet. Dozajul: la 1 litru de apă, 3 linguri de oțet. Să stea ciupercile în acest oțet vreo 10 minute. Spre a constata dacă ciupercile nu sunt otrăvitoare, pui în apa aceasta o lingură de argint; dacă lingura își schimbă culoarea, aruncați ciupercile. După aceste 10 minute, scoateți ciupercile, scuturați le și le puneți în... Citește mai departe...
Conținut protejat de drepturi de autor! Copierea fără acordul scris al proprietarului este STRICT INTERZISĂ!