Inspirat de un serial de televiziune pentru adolescenți („Violetta”), acest tort a devenit preferatul tuturor în multe țări ale lumii, din Argentina (țara-mamă a serialului) până în Italia. Autoarea rețetei este actrița Clara Alonso, care, în serial, joacă rolul lui Angie, mătușa personajului principal, dar care are și un blog culinar de succes.

Ingrediente:
150 grame de brânzică de vaci, 130 grame iaurt natural, 3 linguri miere, 250 grame căpșune (sau alte fructe proaspete ori congelate ori din compot), 1 blat de tort, 1 lingură zahăr tos, 1 lingura zahăr pudră, 200 ml frișcă flori de zahăr (opțional – se pot înlocui cu orice alte ornamente dulci!), 1 pachet de pișcoturi.

Mod de preparare: Amestecă, într-un castron, brânza de vaci, iaurtul și mierea și, apoi, pune compoziția la frigider pentru 2 ore. Păstrează câteva fructe pentru decorare, iar restul taie-le în jumătăți și pasează-le în blender cu o lingură de zahăr. Taie blatul în două: pe primul blat pune crema de brânză amestecată cu cea de fructe, acoperă cu al doilea blat și pune totul la frigider. La final, după 30 minute, acoperă totul cu frișcă, decorează cu fructe și flori de zahăr și înconjoară tortul cu un „gărduleț” din pișcoturi, pe care le legi cu o fundiță. Poftă bună!



Lara Bobescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro