Dacă sunt Sărbătorile de Iarnă, musai să fie bucate alese pe masa – la români nu se concepe altfel! Și pe bună dreptate: noi trăim ca să mâncăm!

Ingrediente:
 
1 kg pulpă de porc
200 grame cârnați afumați de casă
400 grame costiță împănată
sare și piper după gust
2 căpățâni de usturoi 
500 ml suc de roșii

Mod de preparare:

Pulpa de porc se taie felii subțiri, se bat ca pentru șnițele, se condimentează cu sare și piper, peste ele se așază felii de costiță frumos împănată, rondele groase de cârnat, apoi totul se rulează cât mai strâns. Se leagă cu ață groasă și se pun în tavă. Din usturoi se face un mujdei, care se o amestecă cu sucul de roșii și se toarnă peste ruladă. Se coace 40-50 minute în cuptorul bine încins. După ce se răcește, se taie felii și se servește cu piureu de cartofi și salată verde sau de murături.

Unii, însă, „înfășoară” rulada în foaie de aluat unsă cu gălbenuș de ou bătut spumă și obțin un preparat și mai spectaculos… care face oricând de rușine Wellington-ul englezesc! Însă, se prea poate ca savoarea absolute să fie obținută dacă rulada se înfășoară într-o foaie mare de șorici crud înainte de a se da la cuptor, fiind echivalentul unui jambon uriaș…


Dan-Silviu Boerescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro