Polițiștii s-au autosesizat și au anunțat deschiderea unui dosar penal după ce cântărețul manelist Dani Mocanu a lansat un videoclip în care apare filmat un leu slăbit, rănit şi subnutrit. Videoclipul „STOP România” are peste 4 milioane de vizualizări și se află pe primul loc în trending și a stârnit un val de reacții negative și critici în mediul online.

Manelistul a declarat că nu a făcut ceva ilegal, că nu se teme de poliție și că a vrut doar să le ofere fanilor ceva ce n-au mai văzut vreodată. Antonel Tănase, Secretar General la Guvern, a anunţat că va depune plângere penală în acest caz şi va discuta şi cu ministrul de Interne despre situaţie.

Comunicatul Poliției: „În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoștință următoarele: Polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, transmite IPJ Argeș. 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro