Monica mi-a fost propusă la Playboy de viitorul ei naş de cununie, Matei Miko. Matei mi le adusese şi pe blonduţele de la Trident, cu care realizasem un pictorial fabulos, dar, de data asta, nu m-a mai convins. Monica era foarte slabă şi, la acea vreme, nu avea decât calitatea de nouă iubită a lui Irinel Columbeanu. A fost una dintre erorile mele de apreciere, recunosc.

Peste ani, ca să-mi repar greşeala, am realizat un pictorial superb cu Monica pentru Tabu, „distribuind-o” în rolul Annei Karenina (!). Monica se întorsese temporar din America şi, când i-am spus ce idée aveam (în ciuda publisheriţei mele, care o vroia pe post de…cowboy!!!), m-a surprins şi s-a apucat să citească romanul lui Tolstoi, ca să-şi înţeleagă personajul.

Am rămas efectiv cu gura căscată când a venit la studio cu cartea şi mi-a comunicat observaţiile ei legate de cadrele propuse, pornind de la text. Atunci, am observat cât de mult se schimbase Monica din toate punctele de vedere.

Am aflat că în America se străduia să citească mult direct în limba engleza, ca să-şi perfecţioneze limba. Dar avea un aer trist şi preocupat, care dădea bine doar pentru personajul din pictorial, nu şi pentru cel din viaţa reală. Slăbise foarte mult şi senzaţia mea era că îşi dăduse jos şi silicoanele căpătate pe la începutul relaţiei cu Irinel. Frumuseţea ei pălea uşor, iar vocea îi era stinsă. Se vedea că ascunde multe probleme şi nu puţine traume, între care cea legată de despărţirea de fetiţa ei părea să o marcheze decisiv. Am încercat să o întreb ce se întâmplă, dar nu a vrut să vorbim. A făcut doar un gest de lehamite cu mâna şi a zis: „– Nu ai cum să înţelegi. Sunt legată de mâini şi de picioare!”.

Deşi pozele au ieşit minunat, pentru mine a fost unul dintre cele mai triste pictorial şi am învăţat să nu-mi mai judec modelele după aparenţe. Monica ascunde multe secrete întunecate şi nu cred că trebuie să fie condamnată pentru asta. Pare un om obosit, dar un om bun, dincolo de ceea ce crede multă lume. Cu o sensibilitate aparte, greu de descoperit, pe care nu vrea să şi-o afişeze. Într-una din scene, Monica/Anna Karenina trebuia să ţină în mână şi să citească biletul fatidic de dinaintea sinuciderii.

Ca să pară totul cât mai realist, am scris eu câteva rânduri pe o bucată de hârtie, improvizând ceva de genul „Este o poveste despre o femeie frumoasă şi nefericită…”. Monica a zâmbit trist şi m-a întrebat:

„– Pot să păstrez biletul după şedinţa foto?”.

Ca să nu închei melodramatic, prefer să-mi amintesc că, peste câteva luni, am avut-o invitată pe Monica la show-ul meu Bucătărescu de pe Kanal D. Îmi promisese în iarnă, la pictorial, că îmi va aduce din America o reţetă anume pentru emisiune şi s-a ţinut de cuvânt.

Ea a gătit la emisiune clătita specială pe care o mănâncă după ce se întoarce de la sală, o clătită făcută dintr-o banană şi un ou trecute prin blender înainte de prăjirea fără ulei. Atât şi nimic mai mult, dar ceva foarte gustos, vă asigur!

Sursă foto: Monica Gabor

(Confesiunile unui bucătar
pervers - Dan Silviu Boerescu)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro