Marinela e nu doar subiectul a vreo douăzeci de dosare cu poezii scrise după gratii de Miron Cozma, dar şi un poem în sine, de un farmec ingenuu greu de egalat. Când ne-am întâlnitprima oară, a refuzat cu obstinaţie să-mi arate actul de identitate necesar redactării contractului.

Într-un târziu, când, nervos, mă pregăteam să-i arăt uşa, Marinela mi-a lămurit speţa: avea o vârstă, declarase deja presei că avea vârsta reală minus trei ani, iar în revistă vroia să apară cu vârsta minus cinci ani. I-am explicat primei femei cu conturul buzelor tatuat permanent pe care am văzut-o în viaţa mea că aşa ceva nu se poate, mai bine nu pomenim nimic de vârstă.

Mai dificil a fost cu contul în care trebuia să-i trimitem banii. Marinela nu mai ştia la ce bancă îl avea şi îmi dădea indicaţii topografice:

„– Te duci la Piaţa Galaţi, o iei la stânga, faci la dreapta… Nu mai ştiu! Dar, ce naiba, ditamai trustul de presă şi nu sunteţi în stare să găsiţi o bancă dacă vă dau numărul contului?!?”.…

„– Dragule, iartă-mă, de emoţie s-a întâmplat! Nu trebuia acum, îţi jur!” (Aici nu voi da niciun detaliu.)

În fine, după vreun an, m-a sunat de la Craiova o verişoarăpe care n-o mai văzusem din copilărie. Între timp, ea se măritase cu un suedez de origine iraniană, cu care fusese colegă la Medicină. (Ulterior, aveam să aflu că era chiar celebrul Paul Valută, care a murit în închisoare după greva foamei, suspectat de legături cu teroriştii islamici.)

Verişoara mea, M., avea un băieţel de 5-6 ani, Darius, care se îndrăgostise iremediabil de Marinela Niţu şi vroia s-o invite la ziua lui. I-am dat numărul de telefon al divei şi Marinela chiar a onorat invitaţia (500 $).

Sursă foto: Marinela Nițu

(Confesiunile unui bucătar
pervers - Dan Silviu Boerescu)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro