Dan-Silviu Boerescu a fost cel mai vechi şef al unei reviste Playboy, publicaţie pe care a condus-o 11 ani şi jumătate. În timp ce îşi pregătea retragerea din mijlocul iepuraşilor, poveste care s-a finalizat anul acesta, în ianuarie, Boerescu a lansat din joacă site-ul bucatarescu.ro, unde a început să scrie despre vinuri şi mâncare, dar a ajuns şi la femei goale. În interviu puteţi descoperi cum de a „sărit” de la mâncare iar la femei, de ce şi cum tinerele se oferă să pozeze dezbrăcate pentru site sau fără niciun leu.

Reporter Virtual: Ce te-a apucat să renunţi la cariera de la Playboy şi să te transformi din Boerescu în Bucătărescu?

Dan-Silviu Boerescu: E un joc de cuvinte, având în vedere că îmi place să gătesc şi am scris câteva cărţi gastronomice. Eram de prea mult timp la Playboy şi mi-am pierdut din entuziasm, m-am uzat. Am luat decizia şi în contextul în care Internetul a început să bată printul. Din joaca unui prieten, care mi-a construit structura site-ului, a ieşit. Nu am însă doar femei goale pe site, ci am şi lucruri despre mâncare şi băutură. E adevărat că bucătărescu.ro a început ca site de cultură culinară şi vinuri, dar l-am generalizat, apoi au apărut pictorialele.

De ce pe un site personal şi nu într-o revistă?

– Ideea iniţială a fost să am spaţiul meu pe Internet, apoi l-am extins. La trei săptămâni am avut primul client mare: Toshiba. Nu aveam cine ştie ce trafic, dar aveam numele, brandul. După ce m-am desprins de Playboy, în mod interesant fetele nu se desprindeau de mine. În joacă am făcut câteva pictoriale cu temă culinară. Pe scurt, am realizat un site de lifestyle unde se găsesc toate pasiunile bărbatului. Asta este reţeta lui Bucătărescu. De fapt, am trecut de la print la online. Încetul cu încetul, m-a prins jocul ăsta şi am ajuns să-mi actualizez site-ul de zece ori pe zi.

Şi eşti mulţumit acum de trafic? Care a fost evoluţia?

– Cred că se poate şi mai bine, dar de la câteva sute am ajuns la 7-8.000 pe zi, cu vârfuri de 15.000.

N-am să te întreb cât câştigi din site, ci dacă ai putea supravieţui doar cu el?

– Cred că da, având în vedere că suntem doar doi oameni care ne ocupăm efectiv de el, dar mai avem zeci de colaboratori. E bine că nu plătesc pe nimeni. De fapt, fiecare are câştig din munca desfăşurată: un câştig de imagine. Nu aş putea însă eu să fac doar asta. Mai am şi alte afaceri: scriu cărţi, patru-cinci pe an, sunt într-o emisiune la Euforia (Next Diva) şi organizez evenimente. Şi din aceste motive nu mai puteam să mă ocup de Playboy, unde e vorba de coordonat o redacţie şi mai sunt destule chestiuni birocratice.

Nici pe fete nu le plăteşti? Dar cum de pozează goale şi ce trebuie să facă pentru a ajunge pe bucatarescu.ro?

– Nu le plătesc şi nici ele pe mine. Primul pas: să mă contacteze (telefonul este pe site). Pasul doi: să-mi arate un document de identitate să văd că are 18 ani împliniţi. Pasul trei: să găsim acea poveste interesantă. Să nu fie doar o simplă fată care se dezbracă. Ceva care să o umanizeze. Uite, de exemplu, una dintre ultimele mele descoperiri este Alice Iotta, care este întâmplător, sora unei vedete (dar nu se foloseşte de asta). A vrut să facă o schimbare. Soţul ei i-a oferit cadou un pictorial când a împlinit 31 de ani. Sau, dacă vrei, Adina Barbu. A fost iubita unui şef Yakuza. Avea o poveste. Şi avea si cei mai mari sâni din ţară. Revenind la întrebarea ta cu plata, trebuie să repet că nimeni nu plăteşte nimic. Investim împreună în imagine. După aceea, le pot ajuta oferindu-le joburi la diverse evenimente (unele şi-au găsit la televiziune). Încerc să le orientez spre televiziune sau modă. Oricum, e o rampă de lansare pentru ele. E adevărat şi că unele dintre modelele din pictoriale au declinat ofertele după ce şi-au găsit job pe domeniul lor. Eu încerc să le ajut pentru că şi eu am avut şansa mea când am ajuns la Playboy (căutau un jurnalist cu veleităţi literare, iar eu publicasem câteva cărţi, aveam şi premii, plus vreo cinci funcţii la Uniunea Scriitorilor).

Deci, pictorialele nu-ţi aduc bani, dar nici nu te lasă fără ei. Din ce trăieşti?

– În afară de cărţi, din organizarea de evenimente şi publicitate. Banii câştigaţi din site sunt suficienţi pentru mine şi Alin Bărbulescu, colegul şi amicul meu de la bucatarescu.ro. Norocul meu este că sunt în colaborare cu foarte mulţi fotografi, pe care-i promovez în egală măsură cu fetele. Aşa am ajuns să am aproape zilnic un nou pictorial, ceea ce nu a mai făcut nimeni în ţara asta. Mai e minunat că putem articula o echipă de până la zece persoane fără să mă coste nimic (machiaj, lumini, fotografi, locaţie, design).

Penultima întrebare: există persoane care n-ar putea să apară într-un pictorial la tine?

– Oricine poate fi pozat în mod flatant. Nu m-aş teme să fac un pictorial cu nimeni.

La final, spune-mi ceva despre tine, ceva pe care îl ştie însă foarte puţină lume.

– Sunt primul român membru simultan în Ordinul European al Vinului şi în Lanţul Rotisorilor, bresle dedicate vinului şi gastronomiei care au fost înfiinţate în secolul al XIII-lea. În România sunt relativ recente, de câţiva ani. Nu sunt loji masonice, ci confrerii dedicate unor pasiuni.

(Confesiunile unui bucătar
pervers - Dan Silviu Boerescu)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro