În Rioja, Crianza înseamnă un vin tânăr dar care a stat minimum un an în barrique și un an în sticlă înainte de a ieși pe piață. Nu e un vin scump, dar este un vin cinstit, care poate fi băut cu diverse ocazii, în asociere cu brânzeturi maturate, fripturi de vită ținute anterior în baiț sau o selecție de mezeluri iberice. Cu un platou de tapas, se descurcă întotdeauna perfect!

Pentru a începe o degustare a vinurilor de Rioja se poate începe cu Finca San Martin Crianza, produs de crama Torre de Oña din Rioja Alavesa, un monocépage din struguri de Tempranillo culeși exclusiv manual. Vinul a beneficiat de o maturare de 16 luni în butoaie noi de stejar american (60%) și în butoaie de stejar franțuzesc la a doua folosire (40%).

Veți avea o mică revelație, având în vedere „mirosul intens și expresiv, marcat de fructe roșii, violete, fragi, dude și coacăze roșii ce se combină ideal cu o suită de accente balsamice și picante, printre care vanilie, caramel, nucșoară și lemn dulce”. Vinul cu 14,5% alcool are gustul „rotund și proaspăt, bine armonizat aromatic și excelent structurat, cu tanini supli și un postgust catifelat”, iar culoarea este un „roșu rubiniu, limpede și strălucitor”.

…Poveștile Vinului, un proiect OEVE – Consulat România, realizat de Eques Dan-Silviu Boerescu, Consilier de Imagine, și Eques Gratzian Mărgărit, Paharnic Consular. Urmăriți și https://oeve.ro. Abonați-vă la newsletter!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro