Cantități:
200 grame orez alb
200 - 1000 mililitri supă de pui
80 grame unt de vacă
5 - 6 căpățâni de usturoi
20 grame zahăr tos
20 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)
5 grame sare de mare

Se curăță usturoiul și se taie cățelușii în două bucățele.

Orezul se spală, jumătate oră se înmoaie în apă caldă, se strecoară și se svântă. Într-o tigaie se topește untul, se presară încet orezul apoi zahărul și piperul.

Se adăugește usturoiul împrăștiat uniform în masa orezului, se toarnă supa de pui încălzită și se sărează. Tigaia, acoperită cu un capac, se ține la foc domol cam 15 minuturi, până ce orezul a înghițit tot lichidul.

Se ia vasul de pe foc și se lasă spre răcorire și molcomire un sfert de ceas, acoperit cu un ștergar. Fără îndepărtarea usturoiului se aduce pe tipsie, la masă. Pare simplu rețeptul, dar mari sultani i-au prețuit dulceața.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro