La vreme de cules nu-i timp de petrecut la cuptor.

Ghiveciul de praz repede se gătește.

Pentru 6 truditori se caută:

6 fire zdravene de praz

un kilogram carne grasă de berbece

100 mililitri untdelemn de măsline extravergin

o legătură pătrunjel verde

20 grame ardei paprika uscat și fărâmat (Capiscum annuum)

10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

10 grame sare de mare

Prazul, spălat și curățat, se taie în capete cam de 2 centimetri.

În tava cu untdelemn se umple toată suprafața cu bucățile de praz, în pat uniform.

Se presară piperul, sarea și ardeiul.

Capac se pune carnea berbecului, tăiat în felii nu foarte groase, spre pătrunderea lor de căldura focului. Se presară pătrunjel tocat, se mai unge cu untdelemn și se dă tava la cuptor, la foc domol, până ce carnea se desface cu ușurință în felii.

Se aduce la masa truditorilor fierbinte, de obiceiu cu una cană de retsina, pentru curățarea gâtlejului. Nu mai mult,căci altfel siesta se prelungește peste poate. 

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro