După oarece zacuscă, se cere și ceva de sațiu. A pregatit Agatha ceva ușor, de primavera, tot din rețeptele de la kir Panagakis.

De trebuință:

1kilogram de  carne fragedă de miel

1 kilogram de roșii coapte 

2 cepe uscate și o căpățână de usturoi 

200 grame untdelemn de măsline extravergin

 200 mililitri vin roșu Mavrodafni de Cefalonia

 20 grame Cimbru (Satureja  hortensis)

10 grame Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

10 grame  Piper  negru măcinat (Piper nigrum)

10 grame sare de mare

Carnea mielului se taie bucățele, nu foarte mici, și se prăjește în tigaia cu untdelemn încins. Se scoate carnea și se prăjesc în același untdelemn ceapa și usturoiul tocate. Se varsă în tigaie și roșiile tăiate cubulețe, după  scoaterea pielitelor și a semințelor, cimbrul și rosmarinul. 

Se lasă  pe foc câteva minuturi, până ce roșiile se înmoaie, apoi se amestecă și carnea de miel. Acum, într-o tavă unsă cu untdelemn, se varsă întreg preparatul și se adaugeste vinul, piperul și sarea.

Se acoperă tava și se lasă în cuptorul încins una jumătate oră, până ce carnea este bine pătrunsă. 

La masă, se aduce însoțit de vinul roșu de Paros, vin anume pentru parte bărbătească, căci, oricum mamaca și Agatha au din plin treburi la bucătărie și nu se cade  a sta la masă cu viitorul cuscru și socru. 

După câteva bărdace, kir Stavros s-a înroșit în obraji și pufnește a dispreț, dar, în sinea sa, este mulțumit: fătuca pare o noră pe cinste. Va mai lăsa din cererea de zestre.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro