Pentru o tavă se cer:

400 grame făină fină

200 grame unt

400 grame zahăr

750 mililitri lapte (dacă se poate, lapte de capră)

4 ouă

6 lingurițe drojdie uscată

o lămâie coaptă

o linguriță semințe de anason (Pimpinella anisum)

zahăr pudră după voie

sare de mare - 5 grame

Se amestecă faina cu drojdia și cu puțină sare.

Se freacă untul până ajunge o cremă pufoasă.

Încet, se încorporează treptat ouăle, laptele și făina. Se amestecă asidu, până se obține o pastă omogenă. Acum a venit vremea sucului de lămâie, se adăugește împreună cu semințele de anason pisate mai înainte. Se mai lucrează la omogenizarea compoziției.

După cele știute din vechiu, se folosește o tavă rotundă cu diametrul de 30 centimetri, ce se unge cu unt iar marginile i se căptușesc cu hârtia de copt unsă deasemeni.

Se toarnă ce s-a lucrat mai înainte, se mai presară ceva anason pe deasupra și se dă la cuptorul  bine încins, unde se lasă aproape 40 de minute.

După scoaterea din cuptor se lasă la răcit, se împarte pe razele cercului și se pudrează. Pudra de zahăr - cam fără de măsură.

Închinătorii bisericii Răsăritului știu - în coptură se ascunde, la facere, un bănuț de argint aducător.

Găsitorului, noroc și fericire în anul ce vine!

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro