Se aduc de la piața de vegetale și fructe, pentru cei 6 meseni de temelie:

6 vinete, nu prea mici

3 capățâni mari de usturoi

10 roșii mari și coapte

5 legături mari de pătrunjel verde

200 mililitri ulei de măsline extravergin

10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

10 grame cimbru adevărat (Thymus vulgaris)

10 grame sare de mare

Vinetele spălate se coc pe jumătate (la ochi) pe tabla curățată bine, să nu păstreze mirosuri din trecut. Acum se cojesc și se împănează cu usturoiul curățat. Se lasă ceva vreme la scurs, pe fundul de lemn de fag. 

În tava încăpătoare se așează un strat de roșii tăiate felii-felii, curățate de pielițe și sâmburi. Acum, un strat de pătrunjel tocat, preț de două legături. 

Este vremea învelitorii - un strat de roșii, ca mai-nainte, la fel cu restul de verdeață. Se sărează și se toarnă pe deasupra uleiul de măsline.

Se dă la cuptor și se lasă până zeama roșiilor s-a dus după vânt și rumeneala a lăsat feregea peste prințese.

Se obicinuiește a fi aduse reci la mesele unde usturoiul are cale liberă în casele de pe esplanadă. 

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro