Printre hâtiile domnului Alexandru Oswald Teodoreanu, Academia Română păstrează și rețeptul micilor, cum îi propunea Păstorel.

Se fac din:

carne de vită, să zicem 1 kilogram, carne de la ceafă sau de la coadă, poate fi și pulpă  sau capacul

seu de vacă 1 din cantitatea de carne

2 felii de franzelă

2 căpățâni de usturoi

20 grame enibahar (Myrthus pimenta)

10 grame chimen (Carum carvi)

20 grame piper măcinat (piper nigrum)

10 grame sare carpatină

30 grame bicarbonat de sodiu

Carnea, împreună cu seul, se trece prin mașina de tocat, de două ori. Se amestecă rezultatul cu miezul de pâine înmuiat în mujdeiul de usturoi, se adăugesc mirodeniile, sarea și bicarbonatul.

Se frământă bine, până se obține o pastă omogenă. Apoi, pe un fund de lemn udat și cu palmele, deasemeni unezite, se rulează bucăți din compoziție, până se obține forma cilindrică știută.

Se taie în bucăți potrivite și se lasă la rece câteva ore. Apoi, este treaba grătarului, desigur, cu mermetul său.

Să nu uităm, Păstorel scria la jurnal rețepturi pentru gospodine, în vremea de început a epocii comuniste, vreme de penurie, după răsboi și ocupație.

Rețepturile adevărate pentru micii româneștii sunt cu mult mai savante și mai complicate, dar și micii Păstorel au avut multă vreme drept de folosință în cetate. 

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro