Pentru 2 truditori la pădure, se aduc în raniță:

200 grame carne de berbec

200 grame carne de vacă

100 grame grăsime

o ceapă mare

o varză mare

30 grame paprika iute pisat (Capiscum annuum)

20 grame piper pisat (Piper nigrum)

o ramură mare de cimbru (Satureja hortensis) - 10 grame

100 grame smântână

10 grame sare de la Praid

 În cratița mare se topește jumătate din untură, după ce s-a încins se adăugește ceapa tăiată rondele și se rumenește ușor.

Acum se varsă carnea hăcuită bucăți, se lasă la prăjit până devine de culoarea răsăritului.

Se presară paprika, piperul și sarea. Se toarnă apă de izvor până acoperă toată carnea și se lasă să fiarbă aproape una oră. Se toarnă mereu adaus de apă, să nu rămână lichidul din cratiță în suferință.

 Alături, în alt vas încăpător, se pune la prăjit varza tăiată viermișori. După ce carnea s-a înmuiat, se amestecă cu varza și cu smântâna din ulcică, se înfige ramura de cimbru și câteva fierturi se mai lasă cratița pe foc.

Mirosul tare al bradului se simte oare de la străjerii de afară sau de la rachiul tare, din ulcele? 

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro