De trebuință:

desigur, un purcel

și un măr

100 grame grăsime de gâscă

100 grame sare de salină

50 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

10 grame cimbru de vară (Satureja hortensis)

5 grame cuișoare (Syzygium aromaticum)

Pentru sos: 100 grame undelemn de măsline, 100 grame rom, 100 grame apă de izvor. Porcul, adus în bucătărie, se spală bine și se golește de intestine, se sărează, se dă cu piper pe interior. În tavă se așează pe bețișoare, iar, pentru păstrarea formei, se introduce în burta sa o sticlă goală curată.

Se întorc picioarele din spate și se întind cele dinainte. Se introduc înăuntrul său un măr, cimbru și cuișoare. Se varsă grăsimea fierbinte peste purcel și se dă la cuptorul încins potrivit. A nu se bagă în cuptorul bine încins de la început,  la foc iute se bășică pielea și apoi plesnește.

Se lasă la cuptor potrivit timp de una oră. Se toarnă pe deasupra sosul format din amestecul de ulei și rom îndoit cu apă și se unge tot timpul carnea din tavă.

Când este pătruns purcelul, se iuțește cuptorul și se frige la foc iute, fără a se mai unge. În acest fel, coaja dânsului se frăgezește și capătă culoare. Se lasă la foc iute până la final. La masă se aduce tăiat și reconstruit, cu nelipsitul măr în bot sau cu verde pătrunjel.

Cu toată dulceața sa, acest feliu are puțină trecere la Alep și la Damasc.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro