Pentru 6 călători se caută proviant:

2 kilograme de carne de iepure

500 mililitri de vin Goumenissa roșu, sec

200 mililitri oțet din miere

3 cepe mari, dulci și o legătură pătrunjel

3 căpățâni de usturoi

200 grame tsipuro, zisă și raki

100 mililitri ulei de măsline

20 grame cimbru (Thymus vulgaris)

6-7 cuișoare (Syzygium aromaticum)

10 grame piper (Piper nigrum)

5-6 foi de laur (Laurus nobilis)

10 grame sare de mare

Iepurele, fie de casă, fie de munte sau câmp, după jupuirea începută din partea din spate, se curăță cu răbdare de cele nouă straturi de pielițe, altfel carnea este tare și indigestă. După tranșare, se alege partea din spate și bucățile mari și se spală cu apă și oțet.

Se pregătește soluția pentru marinare din: vinul roșu sec, cepele tăiate în bucăți mari, usturoiul cură-țat, dar nefărâmițat, raki, foile de dafin, cuișoarele, 2-3 linguri de ulei de măsline. Această compoziție se amestecă bine.

Carnea de iepure se lasă cel puțin 24 de ore scufundată bine în lichid. A doua zi, se scot bucățile și se rumenesc puțin într-o tigaie cu ceva ulei de măsline. Se trece apoi într-un vas încăpător, în care se mai adaugesc: cam 200 grame din marinata rămasă, o cană de vin, sare, piper, sare. Se dă un clocot și se mai lasă la foc mic încă o oră și jumătate.

Se scot bucățile de iepure și se rostuiesc în platou. Sosul se mai lasă să fiarbă până se îngroașă, după voia cambuzierului. Se toarnă sosul peste aranja-mentul din platou și se presară pătrunjelul tocat.

Încununarea o dă ramura de busuioc verde, dacă se poate, de la fereastra Denairei din Calydon, cu voia celui numit Hercules.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro