De trebuință:

o rață leșească grasă

1 kilogram castraveți murați

300 grame ceapă

0,5 kilogram tomate bine coapte

200 grame ardei gras

100 grame ulei de măsline

20 grame piper măcinat (Piper nigrum)

2-3 ardei de Cayenne (Capiscum frutescens)

10 grame coriandru (Coriandrum sativum)

10 grame oregano (Oreganum vulgare)

Castraveții din saramură se spală și se tăie rondele, nu foarte subțiri. Peste dânșii se așterne un strat de ceapă crudă, mărunțită bine. Acum vin bucățile de rață, decupate cu știință anatomică, desigur, în stare crudă. Se prasara piperul și coriandrul proaspăt măcinat.

Acum se adaugă ardeii de Cayenne, mărunțiți bine. Se așterne ultimul strat generos de castraveți mu-rați, tăiați mai întâi în lungime apoi în bucăți potri-vite și ceva ceapă - bucățele mici. Se presară oregano.

Pe deasupra se toarnă uleiul de măsline. Se acoperă compoziția cu saramura castraveților.

Se fierbe la foc potrivit, până ce lichidul scade și rața a fiert. Nu se lasă carnea să fiarbă peste poate.

Înțelepții pământului însoțesc rața pe castraveți cu mămăligă din malaiul de porumb galben, precum soarele verii.

Se întinde peste rață plapuma de tomate tăiate cubulețe și rondele de ardei gras.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro