Se socotește pentru 6 depotați:

3 porumbei grași-grași

200 grame ulei de măsline extravergin

o ceapă

un morcov

un pătrunjel

200 mililitri de vin alb demisec

200 mililitri bullion de carne

200 grame ciuperci

200 grame pipote și ficăței (pot fi luate din vecini)

30 grame pesmet

250 mililitri vin Madera

50 grame unt

30 grame piper măcinat (Piper nigrum)

30 grame schinduful sau cuișoare grecești (Trigo-nella foenum-graecum)

30 grame cimbru (Satureja hortensis)

Se golește și se spală porumbelul după rețete anume pentru ei, și numai pentru ei. Se prăjește porumbelul în uleiul încins.

Se lasă spre înăbușire 10 minute, cu ceapa, morcovul și pătrunjelul mărunțite, se adaugă vinul și bullionul de carne și se ține vasul acoperit. Alăturat, se pregătește umplutura din ciuperci prăjite cu pipote, ficăței și pesmet, piper și cuișoarele grecești. Totul se fierbe în ceva Madera. Acum porumbeii se despart în jumătăți, se rostuiesc în tavă și se acoperă fiecare bucată cu umplutura pregătită. Se toarnă vinul rămas peste ei și se parfumează cu cimbrul  din grădină. Se presară bucățile cu pesmet și unt; se  mai lasă câteva minute, cam 10, la cuptor. La masă se folosesc diferite sosuri, împărțite după coloarea politică a preastimaților depotați!

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro