Pentru 6 târgoveți, la o masă cu măsură, s-ar cere:

3 porumbei maturi, bine hrăniți

300 grame  unt

300 grame slănină de porc

câteva foi de viță

o căpățână sănătoasă de usturoi

30 grame piper negru măcinat și 6-12 boabe întregi (Piper nigrum)

20 grame paprika (Capiscum annuum)

3-6 cuișoare fruct întreg (Syzygium aromaticum)

15 grame sare de mare

Carnea porumbelului se deosebește fundamental de carnea celorlalți urmași ai dinozaurilor -  ficatul său nu are fiere iar sângele are o compoziție aparte. Se folosesc numai porumbei maturi, iar sacrificarea se face prin înăbușire. Dacă totuși  li se taie capul, se colectează  sângele pentru folosire.

Odată curățați de pene, spălați și flambați, se golesc de intestine și se sărează bine pe dinăuntru.

Se pregătește umplutura tocându-se ficații și pipotele și se frământă cu usturoi și piper. Se adaugă boabele de piper și cuișoarele. Se umple fiece pasăre cu preparatul.

După ce a fost unsă cu paprika, se învelește fiece cu frunzele de viță, apoi, cu șuvițele din slănina tăiată subțire. Totul - legat cu ață, spre a nu se desface în timpul coacerii.

Se trag în frigare și se învârt cam 20 de minute, în care timp se ung cu unt topit.

 Se aduc la masă, fără frunzele de viță și slănină, rămase tain băiețașului învârtitor, Ganimedele frigării.

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro