Proviantul de trebuință pentru patru pescari:
4 păstrăvi măricei, de curând prinși
100 grame miez de nucă mărunțită și pisată
50 grame pesmet
O legătură de pătrunjel
una căpățână de usturoi
200 mililitri ulei de măsline
100 grame făină
câteva cuișoare (Syzygium aromaticum)
10 grame sare de salină
Păstrăvii, preferabil din apele sălbatice,se spală, se curăță, se dau cu sare și se tăvălesc prin făină. Se prăjesc în 100 mililitri ulei de măsline. Alături, în ulei de măsline, se prăjesc pesmetul, nucile și cuișoarele, până ce se formează o pastă.
Se iau de pe foc. Se amestecă bine cu partunjelul și usturoiul foarte bucățit. Acum, cu mare grijă, spre a nu rupe păstrăvii, se umple burta acestora cu umplutura rezultată. Ce rămâne se pune peste, și se obține o tipsie ce poate fi ornată în fel și chip. Acest feliu este obicinuit pre malurile Ohridului.
Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral. Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro