Pentru 3 doamne și 3 domni, cele de cuvință:

 o rață sălbatică, după câteva zile de fezandare

 o rădăcină de pătrunjel

un morcov

 200 mililitri vin negru demisec

200 mililitri ulei de măsline

200 grame măsline verzi

o legătură pătrunjel verde

2-3 cuișoare (Syzygium aromaticum)

2-3 frunze de dafin (Laurus nobilis)

10 grame piper negru măcinat (Piper nigrum)

o ramură de rozmarin (Rosmarinus officinalis)

5 grame sare de salină

Rața se decupează în bucăți, se prăjește cu rondele de morcov și pătrunjel în uleiul de măsline, câteva minute. Se toarnă un pahar de apă și se lasă spre brezare, apoi se stinge cu vinul negru. Se mai lasă să scadă până ce carnea se îmbibă bine.

Acum se adaugă piperul și frunzele dafinului. Măslinele, după ce au fost ținute în apa rece aproape una oră, se vărsă în cratiță, împreună cu pătrunjelul mărunțit. Se încununează opera cu rosmarinul și ploaia de sare.

Se lasă înăbușită la foc mic, până ce lichidul se reduce bine. Se aduce la masă caldă sau rece.

S-a curmat o minune pre cer pentru așa de puțin câștig, ceva adaus în farfurie!

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro