Zaherea trebuitoare pentru 6 palicari:

1,5 kilograme carne de miel (pulpă)

1 kilogram castane comestibile

o ceapă mare, 100 mililitri coniac

50 grame miere de albine

200 mililitri ulei de măsline extravirgin

5 grame piper măcinat (Piper nigrum)

5 grame sare de mare

o ramură de cimbru (Satureja hortensis)

o ramură de rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Carnea mielului, după spălare, se tăie bucățele, apoi se pune la păstrare cu sare și piper. Se fierb castanele și se aruncă coaja.

Într-o cratiță se încinge uleiul, se rumenește ceapă mărunțită, se introduce acum mielul bucățit și se stinge cu 200 mililitri de apă. Compoziția se lasă la foc mic timp de 40 de minute.Acum, în urmă, se aduc în oală: restul provianantului, castanele, coniacul, piperul, cimbrul, rosmarinul. Se mai toarnă ceva apă caldă și se mai lasă pe foc mic încă 30 de minute. La final, se scoate ramura de cimbru și cea de rosmarin și se adaugă mierea, uniform în tot vasul.

Se aduce la masă fierbinte. Se răcorește ușor sub vânticelul domol dinspre muntele Idei. 

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro